پيگير بازگشت بانک ملی به موقوفه شاهزاده حسین(ع) هستيم/ ثبت ۳۴ وقف جدید

به گزارش عصر همدان، حجت‌الاسلام محمد کاروند ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامات اداره اوقاف استان در اربعین حسینی، اظهار کرد:‌ در این ایام ۶ موکب برپا شد که هنوز موکب حضرت زینب (س) به زائران اباعبدالله الحسین(ع) خدمات‌ ارائه می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه روز گذشته در این موکب یک‌هزار زائر اطعام‌ شدند، افزود: توانستیم از محل موقوفات و کمک خیران خدمات خوبی را نیز ارائه دهیم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه همدان با اشاره به اینکه دهه وقف از ۱۵ آبان به مدت ۱۰ روز آغاز می‌شود، گفت: ارتقای فرهنگ وقف تنها به یک دهه مربوط نمی‌شود و باید در طول سال به این موضوع پرداخت.

فرهنگ وقف «دسته جمعی» تبلیغ شود

وی با بیان اینکه امسال شعار دهه وقف، «وقف دسته‌جمعی» انتخاب شده است، خاطرنشان کرد: باید در راستای ترویج وقف بین اقوام و مردم در محلات و مناطق مختلف تلاش کرد.

کاروند از برنامه‌های دهه وقف سخن گفت و افزود: همایش «یاوران وقف» در شهرستان‌ها و مرکز استان برگزار خواهد شد که در این برنامه از واقفان خیراندیش، متولیان موقوفات، فعالان و خیران صاحب وقف تجلیل می‌شود.

وی با اشاره به برپایی ایستگاه «همه واقف باشیم» در تمام شهرستان‌ها و برگزاری نشست‌هایی با اصناف، بیان کرد: برگزاری محافل انس با قرآن کریم و مسابقه وقف از طریق صدا و سیمای مرکز استان و اهدای جوایز نفیس به برندگان، برپایی نمایشگاه وقف در محل نماز جمعه، آشنایی با واقفان خیراندیش و موقوفات بزرگ استان و… از جمله برنامه‌های این هفته است.

افتتاح موزه امامزاده عبدالله(ع)

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه نمایشگاه وقف در سطح استان برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: بیش از ۱۰ مرکز در دهه وقف افتتاح می‌شود.

وی با اشاره به اینکه موزه بقعه متبرکه امامزاده عبدالله(ع) در طبقه پایین آن افتتاح خواهد شد، افزود: برای این موزه مجوز لازم دریافت شده که در دهه وقف با حضور مقامات کشوری و استانی افتتاح می‌شود.

کاروند با بیان اینکه در این مجموعه اشیای وقفی، اهدایی و کشفی نگهداری خواهد شد، گفت: در این محل ۴۵۰ قلم که برخی کم‌نظیر و بی‌نظیر هستند، نگهداری می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه در بین این آثار کتاب‌هایی با سابقه ۷۰۰ ساله دیده می‌شود، یادآور شد: امیدواریم آثار تاریخی با موضوع وقف به ویژه وصیت‌نامه‌هایی که در دست مردم است برای حفظ و نگهداری از آنها به اداره اوقاف تحویل داده شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه همدان از افتتاح سالن اجتماعات مدرسه سیفیه ملایر در دهه وقف خبر داد و خاطرنشان کرد:‌ اقداماتی نیز در مدرسه کوثر و مائده انجام شده که در دهه وقف همه این مراکز افتتاح می‌شوند.

وی با بیان اینکه در حوزه درمان اقدامات خوبی صورت گرفته است، ادامه داد: دو ماه پیش کار تخریب، بازسازی و تجهیز مجموعه ۳۲ تختخوابی بیمارستان امام حسین(ع) آغاز شد که امیدواریم در روز ۲۲ بهمن افتتاح شود.

کاروند با تأکید به اینکه بیشترین افتتاحیه‌ها بعد از شهرستان ملایر در تویسرکان است، گفت: بقعه امامزاده اسماعیل(ع) تویسرکان دو سال پیش تخریب و امروز بازسازی شده است.

وی با اشاره به بازسازی بقعه امامزاده محمد(ع) روستای شأن‌آباد تویسرکان، افزود: ضریح بقعه امامزاده روستای پیرسلمان ساخته شده و در دهه وقف افتتاح می‌شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه همدان با بیان اینکه به همت اداره میراث فرهنگی در بقعه متبرکه امامزاده بدیع‌الزمان نهاوند ۲۵۰ میلیون تومان هزینه شده است، بیان کرد: در طول دو سال گذشته ۱۲ بقعه متبرکه در سطح استان بازسازی و نوسازی شده که برخی در آستانه افتتاح هستند.

وی با اشاره به اینکه تربت‌خانه و محل زیارت بقعه امامزاده محسن(ع) سال‌های گذشته تعمیر و بازسازی شده است، افزود: بقعه امامزاده زبیده خاتون جاده ملایر- همدان نیز بازسازی شده است.

کاروند با اشاره به بازسازی بقعه امامزاده قاسم روستای انصارالامام اظهار کرد: سال گذشته تخریب و بازسازی بقعه امامزاده زید تویسرکان آغاز شد و در حال حاضر ۷۰ درصد پیشرفت دارد.

انجام ۷ پروژه سرمایه‌گذاری در همدان

وی با اشاره به اینکه هفت پروژه سرمایه‌‌گذاری در استان انجام و اکثر آنها بهره‌برداری شده است، افزود: «شمیم اعتمادیه» و «پمپ بنزین اسدآباد» از جمله این پروژه‌هاست.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه همدان با اشاره به اینکه در مدت یک سال، ۴۵ میلیارد ریال از محل موقوفات استان در حوزه سلامت هزینه شد، گفت:  از این مبلغ کمک‌هزینه درمان بیماران به ویژه بیماران کلیوی تا سقف ۵ میلیون تومان پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه در حوزه توزیع بسته‌های مهر تحصیلی، نوسازی مدارس در ملایر و مواردی دیگر، ۱۱ میلیارد ریال از سال گذشته هزینه شده است، اضافه کرد: از سال گذشته ‌۱۰ میلیارد ریال برای مدرسه علمیه و اعزام مبلغ هزینه شده است.

کاروند تصریح کرد: قریب به ۷۰۰ میلیون تومان در حوزه مسائل قرآنی، اجرای طرح تربیت حافظان قرآن کریم، برگزاری آزمون حفظ و مفاهیم قرآن کریم هزینه شد.

وی با اشاره به مساعدت به محرومان در زمینه تأمین لباس و توزیع گوشت گرم، گفت: ۱۱ میلیارد ریال در این حوزه هزینه شده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با اشاره به پیگیری بازگشت بانک ملی به موقوفه شاهزاده حسین(ع) همدان، افزود: در این مدت نمایندگان همدان در مجلس و هیأت امنای این موقوفه پیگیری خوبی داشته‌اند اما می‌طلبد همچنان فعالیت در این راستا ادامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه صورتجلسه‌ای به معاونت حقوقی ریاست جمهوری ارسال شده که نیاز به تأیید دارد، تصریح کرد: با بازگشت بانک ملی، نسبت به تبدیل آن به یک مرکز فرهنگی اقدام خواهد شد و به هیچ وجه قصد تخریب آن را نداریم.

ثبت ۳۴ وقف جدید طی ۸ ماه اخیر

کاروند با اشاره به اینکه ۲۳۰ بقعه شناخته شده در استان وجود دارد که همه آنها امامزاده نیستند، ادامه داد: ۱۸۰ مورد نیز بقعه، آرامگاه بزرگان، علما و … است.

وی با بیان اینکه متأسفانه افرادی برخی از مکان‌ها را به امامزاده تبدیل کرده‌اند که پیگیر تخریب آنها هستیم، گفت: برای آگاهی از تاریخچه امامزادگان باید به شجره‌نامه‌ها استناد کرد و برخی از بقاع متبرکه نیز ممکن است سینه به سینه معروف شده باشند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان از ثبت ۳۴ وقف جدید در هشت ماه اخیر خبر داد و خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود  در هفته وقف نیز وقف‌های جدیدی داشته باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین دیدگاه‌ها

آرشیو مطالب

ورزشی